

کاهش حباب قیمتی سکه طی دو روز متوالی موجب شد تا تعدادی از معامله گران از احتمال ثبات نسبی در بازار فلز گران بهای داخلی سخن بگویند. ارزش ذاتی سکه که روز چهارشنبه حدود ۴۰۰ هزار تومان از قیمت بازاری این فلز گران بها کمتر بود، در روز شنبه به فاصله ۱۵۰ هزار تومانی نرخ بازار رسید.
بسیاری از فعالان حوزه اقتصاد اعتقاد دارند که کاهش حباب سکه می تواند به معنای برقراری تعادل در بازار و متوازن شدن نیروهای افزایشی و کاهشی باشد. در نتیجه می توان انتظار داشت که سکه امامی در روزهای پیش رو نوسان خاصی نداشته باشد و قیمت آن بین ده میلیون و ۷۰۰ تا ده میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تغییر کند. با این حال، یک عامل می تواند وضعیت متعادل بازار سکه را برهم بزند و آن، نوسانات قیمت دلار در بازار داخل است.
سیگنال های افزایشی دلار به سکه
به گفته تحلیل گران بازار، در صورتیکه قیمت دلار آمریکا بالای محدوده ۲۵ هزار تومانی تثبیت شود، سکه بازان به تدریج از فاز فروش خارج خواهند شد و در شرایطی که قیمت دلار به بالای محدوده ۲۵ هزار و پانصد هزار تومان برود، به تعداد خریداران بازار سکه و طلا افزوده خواهد شد. به زبان ساده، درست است که سکه به دلیل شیوع پیک پنجم به استقبال کاهش تقاضا رفته است، ولی کاهش متوالی حباب سکه در روزهای گذشته و ایجاد تصورات جدید افزایشی در بازار ارز، می تواند تاثیرات کاهشی کرونا را نیز برای معامله گران کم اهمیت تر کند.
رشد ارزش ذاتی بازاری سکه
دیروز ارزش ذاتی قیمت سکه تا نزدیک ده میلیون و ۶۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و طبیعتا در چنین شرایطی نمی توان انتظار کاهش محسوس قیمت را از فلز گران بهای داخلی داشت. انتظار می رود در صورت ادامه افزایش ارزش ذاتی، قیمت بازاری سکه نیز تقویت شود.