

شاید بتوان بزرگترین دستاورد صنعت فولاد ایران را در سال ۱۴۰۱ ارتقاء جایگاه آن از دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد خام جهان به نهمین دانست. برطبق آمار منتشر شده انجمن جهانی فولاد در بهمن ماه سال گذشته ایران گوی سبقت را از ترکیه ربود و پس از چین، هند، ژاپن، امریکا، روسیه، کره جنوبی، آلمان و برزیل که به ترتیب رتبههای یک تا هشت تولید فولاد خام جهان را در اختیار دارند، رتبه ۹ را از آن خود کرد.
ارتقاء رتبه ایران در بین تولید کنندگان بزرگ فولاد خام جهان در حالی است که جهان در سالی که گذشت فولاد کمتری مصرف کرد. دلایل کاهش تقاضای فولاد در بازارهای جهانی را می. توان بحران انرژی در اروپا و رکود اقتصادی چین و در پی آن کاهش ساخت و ساز عنوان کرد. در نتیجه ساکنان قاره سبز هم تولید خود را کاهش دادند. فولاد خام ایران در حالی توانست رتبه خود را در تولید جهانی ارتقا دهد که در سال گذشته همه کشورهای یادشده به غیر از هند و ایران تولید خود را کاهش دادند.
فولاد روسیه جایگزین فولاد ایران
در سال گذشته پس از وقوع جنگ روسیه و اوکراین، روسیه با از دست دادن بازار اروپا در جستجوی بازارهای جدید به مقاصد صادراتی روی آورد که پیش از این کشور در اختیار دیگر کشورها از جمله ایران بود. کار تا دامپینگ فولاد روسیه هم پیش رفت؛ اتفاقی که سهم ایران را از بازار جهانی فولاد کاهش داد. با اینحال سیر تولید فولاد خام ایران در سال گذشته همچنان صعودی بود.
چشم انداز ۱۴۰۲ برای صنعت فولاد
با توجه به برداشته شدن محدودیت های کرونا در چین و افزایش ساخت و ساز در این کشور پیشبینی میشود در پی افزایش تقاضای این کشور در جایگاه بزرگترین مصرفکننده فولاد سال ۱۴۰۲ سال بهتری برای این صنعت باشد.