

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامهای به دبیر شورای عالی امنیت ملی ضمن هشدار از به خطر افتادن شغل و معیشت نزدیک یه ۳۰۰ هزار نفر، ۶ پیشنهاد برای جبران ضرر و خسارات وارد شده به صنعت فولاد به دلیل محدودیتهای برق را نیز ارائه کرد.
در این نامه آمده است: با اشاره به مصوبه ابتدای تابستان آن شورا در انتخاب صنایع سیمان و فولاد جهت اعمال خاموشیهای اجباری با هدف حفظ توازن تولید و مصرف شبکه برق کشور و جلوگیری از خاموشی مشترکین مسکونی، به اطلاع میرساند این اقدام منجر به توقف کامل و غافلگیرانه همه واحدهای تولیدی در زنجیره تولید فولاد کشور از معادن تا تولید محصولات نهایی شده است.
تا لحظه ارسال این نامه نزدیک به سه ماه تولید از دست رفته ناشی از خاموشیهای برق از ابتدای سال جاری به صنعت فولاد تحمیل شده که طبق برآوردها زیان مستقیم این توقف تولید کارخانجات فولاد برای اقتصاد ملی بالغ بر شش میلیارد دلار است. همچنین این خاموشیها سبب شده اشتغال نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر پرسنل مستقیم و غیر مستقیم شاغل در زنجیره تولید فولاد به طور کامل از دست رفته یا آسیب جدی ببیند.
لذا انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با احترام به تصمیم شورای امنیت ملی در خصوص قطع برق واحد های تولیدی فولاد و سیمان که مطمئنا” با در نظر گرفتن مصالح ملی اتخاذ شده است، درخواست دارد با توجه به غیر منتظره بودن خاموشیها و این مهم که به طور خاص تنها صنایع فولاد و سیمان تحت تأثیر قرار گرفته و منجر به ضرر و زیان هنگفت ناشی از توقف تولید، خسارات تأخیر در تحویل کالای داخلی و صادراتی و انباشت هزینههای دیگر تولید مانند نیروی انسانی، هزینه مالی، بانکی و دارایی و … شده است، نسبت به جبران بخشی از خسارات یاد شده جهت کمک به تولیدکنندگان فولاد با استفاده از اختیارات شورای محترم امنیت ملی اقدام شود.
بنابراین با توجه به مشکلات و ضرر بخش فولاد پیشنهاد میشود موارد ذیل بررسی و با نظر مثبت تصمیم گیری شود:
۱٫ معافیت تولیدکنندگان فولاد از محدودیتهای احتمالی گاز در پاییز و زمستان.
۲٫ هماهنگی با بانکهای کشور و صندوق توسعه ملی جهت تعویق در بازپرداخت اصل و سود تسهیلات بانکی حداقل به مدت ۶ ماه.
۲٫ هماهنگی با سازمان امور مالیاتی جهت تعویق پرداخت اقساط مالیاتی حداقل به مدت ۶ ماه .
۴٫ بخشودگی جرایم برخی شرکت های فولادی توسط سازمان تعزیرات حکومتی مربوط به پرونده سالهای گذشته و بالاخص موارد مربوط به عرضه اجباری در بورس کالا که به دلیل صدور بخشنامههای مورد مناقشه و مبهم در سالهای گذشته بیش از ۱۰۰ شرکت فولادی که سابقه تعزیراتی قبلی نداشته اند را درگیر کرده است.
۵. تعویق سایر بدهی های دولتی تولیدکنندگان فولاد حداقل به مدت ۶ ماه.
۶٫ هماهنگی با شرکت توانیر در تعویق پرداخت قبوض برق شرکتهای فولادی حداقل به مدت ۶ ماه و پرداخت حق دیماند عدم تأمین برق به صورت فوری جهت جبران بخشی از هزینههای حقوق کارگری