

افزایش قیمت خودرو سایپا و ایران خودرو !
چهارشنبه هفته گذشته دو شرکت ایران خودرو و سایپا بطور میانگین ۱۴ الی ۱۸ درصد قیمت کارخانهای محصولات خود را افزایش دادند. بر این اساس در محصولات شرکت سایپا تیبا صندوقدار با افزایش پانزده میلیون تومانی به ۱۱۶ میلیون و ۲۸۲ هزار تومان و تیبا ۲ با افزایش شانزده میلیون تومانی به ۱۲۳ میلیون و ۱۱۹ هزار تومان رسیدند. همچنین ساینا دندهای با افزایش ۱۶ میلیون تومانی به ۱۲۰ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و ساینا S با افزایش نزدیک به بیست و دو میلیون تومانی به ۱۶۵ میلیون تومان تعیین قیمت شدهاند.
شرکت ایران خودرو هم برای اینکه از افزایش قیمت جا نماند به سرعت نرخ جدید محصولاتش را در آبان ماه منتشر کرد که موجب تعجب و نارضایتی خریداران شد. بر اساس قیمت گذاری نهایی محصولات کارخانه ایران خودرو در آبان ماه سال جاری بدین شرح از سوی شرکت ایران خودرو اعلام شد: پژو پارس ۱۶۴ میلیون تومان، رانا ۲۰۸ میلیون تومان، قیمت نهایی تارا دستی ۳۱۵ میلیون تومان و قیمت دنا پلاس توربور ۳۲۸ میلیون تومان اعلام شد. پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با افزایش قیمت عجیب و ۶۰ میلیون تومانی در کمتر از یک هفته از ۱۲۷ میلیون به ۱۸۴ میلیون تومان و نرخ پژو۴۰۵ دوگانه سوز که می بایست به زودی تولید آن متوقف شود از ۱۲۴ میلیون به ۱۴۵ میلیون تومان افزایش پیدا کردند.
افزایش قیمت خودرو ساخت داخل در بازار آزاد
افزایش قیمت یکباره دو شرکت ایران خودرو و سایپا باعث شد که قیمت خودرو در بازار آزاد نیز افزایش داشته باشد، به طوری که قیمت خودرو کوئیک از ۱۶۰ میلیون در یک روز به ۱۸۹ میلیون تومان و قیمت کوئیک اتوماتیک از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. افزایش قیمت دو شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا که هر دو در بورس حضور دارند،در حالی صورت گرفت که این دو شرکت مرتب از شورای رقابت مصوبه میگرفتند و به تناسب افزایش نرخ دلار نرخ محصولات خود را افزایش میدادند، اما با این حال در کدال اعلام میکردند، مجموع زیان انباشته این دو شرکت به حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
در پی اقدام شرکتهای خودروسازی سایپا و ایران خودرو برای افزایش قیمت خودرو به بهانه افزایش هزینهها و تولید همراه با زیان و تورم اعلامی بانک مرکزی، موجی از واکنشهای نارضایتی و واکنش منفی مردم را به همراه داشت.
واکنش وزارت صمت و رئیس جمهور به افزایش قیمت خودرو
در واکنش به افزایش قیمت خودرو شرکت های خودروسازی ایرانخودرو و سایپا در روز چهارشنبه وزارت صمت اعلام کرد با توجه به دستورالعمل رئیسجمهور مبنی بر اینکه قیمت کالاهای مورد نیاز مردم افزایش نیابد، مگر اینکه در ستاد تنظیم بازار مصوب شود، بنابراین وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور داد، فعلاً افزایش قیمت خودرو منتفی شود.
واکنشها منفی فعالان بورس به لغو افزایش قیمت خودرو !
در حالی که افزایش قیمت سایپا و ایران خودرو بسیاری از فعالان بورس، خصوصا دارندگان دو نماد خساپا و خودرو را به مثبت شدن بورس در هفته آینده امیدوار کرده بود ولی ساعاتی پیش خبر لغو افزایش قیمت خودروها به دستور رئیس جمهور در خصوص خودداری از هرگونه افزایش قیمت و با تصمیم وزارت صمت، حاشیهساز شد.
انتقاد علیرضا عباسی نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس از نرخ جدید سایپا و ایران خودرو
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نرخ جدید دو شرکت سایپا و ایران خودرو گفت : ما فقط ادعای این را داریم که محصولاتمان تولید داخلی است ولی در واقعیت تمام قطعات مورد نیاز خودرو در داخل کشور تولید نمیشوند و با قیمت ارز ارتباط دارند و افزایش قیمت قطعات خودروهای تولید داخل یکی از بهانههای خودروسازان برای افزایش قیمت محصولات است.
وی در ادامه گفت : متاسفانه در ایران، خودرو یک کالای سرمایهای محسوب میشود، و می بایست مانند بسیاری از کشورهای دنیاخودرو از کالایی سرمایهای به کالایی مصرفی تبدیل شود. علیرضا عباسی همچنین به تفاوت قیمت خودرو کارخانه و بازار آزاد اشاره کرد و گفت : قیمت کارخانه و بازار برخی از محصولات خودروسازان داخلی اختلاف قیمت ۸۰درصدی دارند.