

بازار سیمان از تیرماه امسال دچار اختلال شد و از همان ابتدا تولید کنندگان سیمان علت بروز این اختلال را کاهش تولید ناشی از کمبود برق اعلام کردند، اما فروشندگان مصالح انجمن تولید کنندگان و دلالان را عامل نوسناتات اخیر بازار سیمان می دانند. در این بین وزارت صمت هم مانند تولید کنندگان سیمان عامل گرانی سیمان را کمبود برق معرفی کرد.
وزارت صمت : کاهش تولید برق عامل گرانی سیمان است
اسدالله کشاورز معاون وزارت صمت در آخرین حضور خود در یکی از واحدهای تولیدی گفت: متاسفانه قطعی برق در واحدهای سیمان تاثیر منفی گذاشته و محدودیتهایی که در تأمین برق واحدهای تولیدی به خصوص فولاد و سیمان به وجود آمد موجب کاهش تولید تا میزان یک سوم این صنایع شد بطوریکه شاهد تعطیلی بسیاری از این واحدهای تولیدی بودیم در نتیجه کاهش تولید و عرضه در بازار به افزایش قیمت این محصول در کشور منجر شد.
وزارت نیرو می بایست برنامه ریزی و اطلاع رسانی می کرد
اسدالله کشاورز در پاسخ خبرنگاران در مورد امکان پیشبینی مشکلات تأمین برق و برنامه ریزی برای جلوگیری از بوجود آمدن مشکلات فعلی صنایع سیمان گفت:
پیشبینی مصرف و تأمین برق مورد نیاز کشور بر عهده وزارت نیروست و اگر از قبل در این خصوص برنامه ریزی و اطلاع رسانی شده بود واحدهای صنعتی راحتتر میتوانستند نسبت به این مسئله برنامه ریزی و مدیریت داشته باشند. طی جلساتی که با وزیر نیرو برگزار شد، قرار شد تا با خنک شدن هوا، برق قابل توجهی به صنایع فولاد و سیمان برسد که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و ما در هفتههای آینده شاهد کاهش قیمت سیمان باشیم.
انجمن کارفرمایان صنعت سیمان: دلیل مشکلات سیمان مشکلات صنعت برق است
عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان عامل هم گرانی سیمان را مشکلات صنعت برق دانست و گفت: برای تولید سیمان در کشور ما نیاز به برق پایدار داریم برای همین اوایل امسال به وزارت نیرو پیشنهاد دادیم با ۷۰ درصد توان تولید کار کنیم. این طرح قبل از این که قطعی برق آغاز شود مطرح شد و ما قصد داشتیم با این کار ۳۰ درصد در مصرف برق صرفه جویی کنیم. در این صورت مشکلی برای تولید و توزیع سیمان بوجود نمی آمد و گرانی سیمان هم رخ نمی داد.
عبدالرضا شیخان در ادامه با اشاره به فرآیند تولید سیمان خاطر نشان کرد: تولید سیمان باید مرحله به مرحله انجام شود و پروسه ی تولید سیمان به این صورت است که کوره باید کار کند تا مواد اولیه به کلینکر تبدیل شده و وارد مراحل آسیاب، بسته بندی و انتقال شود، اما باید توجه داشته باشید که۶۰ درصد برق مصرفی کارخانجات تولید سیمان تا مرحله کوره و تولید کلینکر مصرف میشود. البته میتوان فعالیت آسیاب را به ساعت های پایانی شب و در زمان کاهش مصرف موکول کرد، اما توقف فعالیت کوره امکان پذیر نیست.
رئیس اتحادیه مصالح فروشان تهران: توزیع سیمان در بورس کالا عامل گرانی سیمان است
اسماعیل کاظمی، رئیس اتحادیه مصالح فروشان تهران نیز در رابطه با گرانی سیمان و افزایش قیمت عجیب آن گفت: هم اکنون قیمت هر پاکت سیمان در بازار بین ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان است و در برخی نقاط بیشتر از این هم فروخته می شود ولی قیمتهای بالایی که پیش از این اعلام شد اغراق شده بود. متاسفانه عرضه سیمان در خرداد و تیرماه امسال به گونه ای صورت گرفت که هدف آن افزایش قیمت بود و اثر بخش هم بود. فروش سیمان در بورس کالا باید به گونه ای عملیاتی شود که تمام تولید کارخانجات از طریق بورس و با عرضهای یک نواخت عرضه شود ولی متاسفانه در چند ماه اخیر به شکلی سیمان در بورس عرضه شد که قیمتها افزایش پیدا کند و امروز وزارت صمت سعی دارد با شیوه دستوری قیمتها را مدیریت کند. این تحقق عملیاتی پیدا نخواهد کرد مگر تمام تولید کارخانجات در بورس عرضه شود.
وی با انتقاد از عملکرد انجمن کارفرمایان صنعت سیمان گفتت :
انجمن با صراحت اعلام میکند که قیمت سیمان به صرفه نیست و سود آن به جیب دلالها میرود. مدیر و انجمنی که طبق اعلام خودشان مطلع از وضعیت برق بودند در ۳ ماه ابتدای امسال بیش از ۳ میلیون تن کلینکر با نرخ هر تن ۳۰۰ هزار تومان و یک میلیون تن سیمان را صادر میکند. از چهار میلیون تن سیمانی که صادر شده در حال حاضر ۲ میلیون تن کلینکر موجود بود و در بازار تزریق میشد همان وضعیتی ایجاد میشد که که در گذشته داشتیم کارخانجات به دنبال بازار میگشتند.
با توجه به گفته های اتحادیه مصالح فروشان تهران و همینطور انجمن کارفرمایان صنعت سیمان می توان عدم برنامه ریزی وزارت نیرو ، عرضه نادرست سیمان در بورس کالا را دلیل گرانی سیمان دانست ولی در نهایت گرانی سیمان و مصالح منجر به گرانی مسکن و افزایش قیمت آن خواهد شد و باز هم مردم ضرر خواهند کرد.