

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت چند روز اعلام کرد که از این به بعد کلیه کالاها و محصولات زنجیره آهن و فولاد باید در بورس کالا عرضه شودند. این در حالی است که پیش از این قیمت مجموعه زنجیره آهن و فولاد، دستوری قیمتگذاری و عرضه میشد. اما آیا عرضه فولاد و سنگآهن در بورس کالا این دو کالا را از قیمتگذاری دستوری نجات میدهد؟
قیمتگذاری دستوری مانع اصلی عرضه فولاد و سنگ آهن در بوررس کالا
به گفته سجاد غرقی، نایب رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران کنستانتره و گندله در گذشته کمتر از ۱۰ درصد در بورس کالا عرضه میشد. به همین دلیل هم تاثیر جدی در بازار نداشت. قیمتگذاری دستوری و سهمیهبندی ابتدا باید حذف شود و بعد وارد بورس کالا شد.
سعید عسکریزاده، دبیر انجمن سنگآهن هم در مخالفت با عرضه فولاد و سنگ آهن در بوررس کالا گفت: سنگآهن نمیتواند در بورس عرضه شود زیرا قیمت پایه سنگآهن دچار مشکل میشود. وی ادامه داد :در سال ۱۳۹۹ بخشنامهای از طرف دولت صادر شد که عرضه کالا را سهمیهبندی کرد. حال تولید کنندگان در بلاتکلیفی به سر می برند که اگر کالای خود را در بورس عرضه کنند و بر اساس توافق ما با بورس عمل کنند، دولت آنان را مشمول جریمه سهمیهبندی میکند یا نه.
وی اضافه کرد که عرضه فولاد و سنگ آهن در بوررس کالا با این وضع بیمعناست و ما خواستار ابطال این بخشنامه سهمیه بندی هستیم. عسکریزاده ضمن اشاره به بخش نامه جدید گفت: در این بخشنامه به موضوع ابطال اشارهای نشده است و از نظر وی ابتدا باید بخشنامه سهمیهبندی لغو بشود و سپس عرضه کالا در بورس صورت بگیرد.
عسکریزاده در ادامه گفت : سود واحدهای تولیدی کوچک بسیار کم است و این واحدها اساسا عملا توان دپو کردن محصولات خود را تا زمانی که به میزان عرضه در بورس برسند را ندارند. به همین دلیل هم تقاضای سنگ آهن و قیمتها برای آنها مهم است پس دولت باید ابتدا بخشنامه سهمیهبندی را لغو کرده و در مرحله بعد واحدهای کوچک مقیاس استثنا قائل شوند.