

این روزها شایعه انتقال ذوبآهن اصفهان به سیستان و بلوچستان داغ است. این گمانهها زمانی شدت بیشتری گرفت که استاندار سیستان و بلوچستان در اظهار نظری عنوان کرد: استفاده از ظرفیتهای ذوبآهن و سرمایهگذاری این صنعت در استان باعث سرمایهگذاری بنگاههای بزرگ اقتصادی و استفاده از ظرفیتهای معدنی این منطقه میشود.
حسین مدرسی خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان در نشست بررسی راهکارهای سرمایهگذاری در بخش معدن این استان که با حضور سرمایهگذاران ذوب آهن اصفهان برگزار شد اظهارداشت: خیلی از ظرفیتهای معدنی این استان ناشناخته بوده و نیاز است برای بهرهبرداری از این ظرفیتها در جهت ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی روی آنها تمرکز بیشتری داشته باشیم. ذوب آهن اصفهان میتواند به عنوان پیشکسوت در حوزه معادن و سرمایهگذار عمل کند و باعث انتقال تجربیات به این استان شود.
انتقال ذوب آهن مشکلات اصفهان را حل می کند؟
بحران خشکسالی حالا تبدیل به یکی از معضلات اصلی کشور و به خصوص استانهای مرکزی شده است. در این بین صنایع آببر اصفهان یکی از عوامل اصلی تشدید خشکسالی در اصفهان به شمار می رود. برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که انتقال ذوبآهن اصفهان به نزدیکی آبهای چابهار، مشکلات استان اصفهان را حل می کند.
محمدرضا محبوبفر، عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار ایران درباره جدی شدن موضوع انتقال کارخانه ذوب آهن اصفهان عنوان کرد : تنها با انتقال ذوبآهن و فولاد مبارکه از این استان حل نمیشود. وی اظهار داشت با انتقال صنایع ذوب آهن و فولاد از این استان تنها ۳۰ درصد مشکل آب این استان حل میشود و از طرفی دیگر احتمال دارد جمعیت مهاجر زیادی از اصفهان به شهر صنعتی دیگری مهاجرت میکنند.
وی در ادامه افزود: به جز بحث صنعت و مشکلات محیط زیستی و منابع آبی که استان با آن رو به رو است، معضل افزایش جمعیت نیز وجود دارد حتی اگر ذوبآهن به استان دیگر منتقل شود هم جمعیت افزایش پیدا کرده و به آب شرب و کشاورزی بیشتری نیاز هست. مشکل اصلی در حقیقت افزایش جمعیت و عدم مدیریت منابع آب کشور است و طرحهای انتقال آب پس از انقلاب به طور نامحدود تعریف شدند.
محمدرضا محبوبفر در پایان هشدار داد که منابع آبی ایران نهایتا ظرفیت آب شرب برای ۵۰ میلیون نفر دارد و حالا ما نزدیک ۳۵ میلیون نفر مازاد این مقدار آب، جمعیت داریم. همین میزان آب محدود هم صرفا فقط مصرف میشود و متاسفانه مدیریت صحیحی برای استفاده بهینه از منابع آبی کشور وجود ندارد.