

دولت باید از صنعت خودرو خارج شود و تنها باید نقش حمایتی و نظارتی داشته باشد:
لطف اله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در مورد مشکلات صنعت خودرو در کشور گفت: مشکل اصلی خودرو در کشور این است که دولت سهام دار این صنعت می باشد و به همین دلیل اعمال قدرت می کند. سهام دار بودن دولت در خودرو موجب شده از آن به عنوان ابزار قدرت برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند. بدون شک با این روش نمی توان امتظار شکوفا شدن این صنعت را داشت.
وی در ادامه گفت: در سیاستگذاری صنعت خودرو هم دچار مشکل هستیم، دولت به معنای سیاستگذار مقصر است و تولید کننده خودرو نیز پشت این سیاستگذاری ها نیز بی تقصیر نیست و از این سیاستگذاری ها سوءاستفاده کرده است. بنابراین باید به دولت گفت از آنجا که شما تولیدکننده نیستید، پس خواهشا به جای تولید کننده حرف نزنید.
سیاهکلی افزود: دولت باید سهام خود را به معنای واقعی به بخش خصوصی واگذار کرده تا کارخانه های خودروسازی بتوانند با مدل عرضه و تقاضا و بازار رقابتی به فعالیت بپردازد. هنگامی که بازار رقابتی شود، تولید کننده مجبور می شود کیفیت را بالا ببرد. تنوع محصولات در بازار رقابتی موجب کاهش قیمت می شود. این قائده مختص هر کالای در بازار است و تنها مخصوص صنعت خودرو نیست.
اگر نتوانیم این استاندارد و بازار رقابتی را بوجود بیاوریم صادراتی هم نخواهیم داشت در نتیجه نه تنها صنعت خودرو بلکه هر تولید دیگری با شکست روبه رو خواهد شد. بنابراین؛ تولید باید قدرت ورود در بازارهای جهانی را داشته باشیم. وی در پایان از دولت درخواست کرد که امر نظارت و حمایت صنعت خودروسازی را برعهده بگیرد و به حمایت تولید بپردازد.
کارشناس خودرو: به اهدافمان در صنعت خودرو دست پیدا نکرده ایم
فربد زاوه، کارشناس خودرو و منتقد با اشاره به اینکه صنعت خودرو در ایران به بنگاه تغییر پیدا کرده است، گفت: اشتغال و خودکفایی دو هدف اصلی صنعت خودرو بود که هیچ کدام رخ نداده است. هیچ کدام از ارزشهایی که برای صنعت خودرو تعریف شده بود، قابلیت دسترسی ندارد. به دلیل اینکه تمامی هزینه آن را می بایست مصرف کننده بپردازد.
زاوه با بیان اینکه عرضه و تقاضا باید قیمت خودرو را مشخص کند گفت : تنظیم بازار باید بواسطه بازار صورت بگیرد و واردات و صادرات باید از همدیگر جدا شود. باید بازار تولید را از بازار مصرف جدا کرد و مصرف کننده ایرانی باید در انتخاب خود آزاد باشد. تمام کشورهایی که مانند ایران در چاله صنایع ناکارآمد بودند، به این امر پرداختند.