

دلایل دولت برای حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی
سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور، درباره دلایل ارائه لایحه حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی و راههای تامین منابع بیشتر برای تامین ارز دولتی در گفتگو با خبرنگاران عنوان کرد:
ارز ۴۲۰۰ تومانی نه تنها موجب کاهش قیمت کالاهای اساسی نشده بلکه موجب رانت، فساد و گرانی این کالاها نیز شده و مسکلات بسیاری را برای مردم بوجود آورده است. هدف ما از ارائه لایحه حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی، برطرف کردن مشکلاتی است که برای اقشار ضعیف به وجود آورده و توجه به این مسائل در لایحه لحاظ شده است.
وی در ادامه افزود : دولت امیدوار است با تصویب این لایحه تحول و اصلاحی که مد نظر هست رخ دهد و تغییر رویه مطلوب در اقتصاد را ایجاد شود. در اجرای این لایحه البته بعد از تصویب موفق باشیم و به اهداف خودمان دست پیدا کنیم.
دست رد مجلس به لایحه دولت
هفته گذشته مجلش شورای اسلامی در رای گیری فوریت لایحه حذف ارز ترجیحی یا همان دلار ۴۲۰۰ تومانی را رد کرد تا حداقل چنین تصمیم مهمی با عجله گرفته نشود. با عدم تصویب فوریت لایحه پیشنهادی دولت، این طرح به صورت عادی اعلام وصول شد تا به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع داده شود. در ادامه بررسی این لایحه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از بیتغییر ماندن نحوه تخصص دلار ۴۲۰۰ تومانی تا پایان سال خبر داد.
پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مورد لایحه دولت گفت :
« به احتمال بسیار زیاد تخصیص دلار دولتی تا پایان امسال ادامه پیدا خواهد کرد زیرا حتی در صورت تبدیل لایحه دولت به قانون، ابلاغ و اجرای آن چندین ماه زمان می برد و در واقع اجرای آن تا پایان امسال امکان پذیر نخواهد بود لذا پیش بینی من این است که این لایحه اجرایی نمیشود. در نتیجه دولت باید منابعی را در نظر بگیرد که مابهالتفاوت ارز مورد نیاز را از طریق ریالی که در بودجه در اختیار دارد و همچنین جابجایی در ردیفهای بودجه را به صورت قانونی اعمال کند.»