

سعید عسکرزاده دبیرانجمن سنگ آهن ایران با اشاره به اینکه سیاست های غلط دولت نظیر وضع کردن عوارض سنگین و به تعبیر دیگر خودتحریمی موجب کم شدن صادرات ایران شده است و بالا بردن هزینه صادرات عملا” حجم صادرات سنگ آهن ایران تقریبا به صفر رسانده است. وی با بیان اینکه سهم ایران از بازار سنگ آهن در بازارهای جهانی حذف شده است اضافه کرد: بازار جهانی را نمیتوان مانند بازار داخلی گرفت و هنگامی که از بازار جهانی حذف میشویم، بازگشت به آن بسیار سخت است. در سال ۹۸ بر اساس مصوبه شورای هماهنگی سران صادرات کاهش پیدا کرد ولی اعمال آن در سال ۹۹ به صورت غیرقانونی صورت گرفت دولت چنین اختیاری نداشت.
تاثیر افزایش تولید سنگ آهن چین بر صادرات ایران
سعید عسکرزاده در یان باره گفت: چین بزرگترین خریدار سنگآهن ایران است ولی با این حال تنها ۱٫۷ درصد از سنگآهن موردنیازش را از ایران تامین میکند. استرالیا بیشترین سهم از واردات سنگ آهن چین را دارد ولی چین در حال افزایش تولید سنگ آهن داخلی خود است تا میزان واردت از استرالیا را کاهش دهد.
وی در پاسخ به این سوال که اگر چین تولید سنگ آهن خود را افزایش دهد، چه تاثیری بر قیمت و میزان صادرات ایران خواهد داشت؟ گفت :
این اتفاق تاثیر بهسزایی در بازار ایران ندارد زیرا صادرات ایران تقریبا به صفر رسیده است. در سال های اخیر توسعه صنایع معدنی در ایران موجب شده که بخشی از تولیدات سنگآهن ایران برای کنستانتره مصرف شود البته این دلیل صفر بودن حجم صادرات ایران نیست بلکه سیاست های اشتباه دولت دلیل آن است.
منابع سنگآهن رو به اتمام است
دبیرانجمن سنگ آهن ایران با اشاره به محدود بودن منابع و ذخایر سنگ آهن کشور عنوان کرد، بیشترین میزان اکتشاف ما در بین سال های ۱۳۴۰ تا ۱۳۶۰ بیشترین میزان اکتشاف داشتیم و پس از آن دولت فعالیتی در این زمینه نداشت. ایران به لحاظ ذخایر معدنی تنوع زیادی دارد اما حجم هر یک از این مواد معدنی کم است.
وی در ادامه گفتد: حجم تولید سنگ آهن کشور الان نزدیک به سی میلیون تن است ولی صادرات در بیشترین حد خود در حدود ۲۴ میلیون تن بوده با محاسبه سایر محصولات مثل کنسانتره و گندله میزان صادرات در سال های آینده کمتر هم خواهد شد. او در آخر خاطرنشان کرد که میزان مازاد گندله در حدود ۴ میلیون است و برای سال ۱۴۰۴ ، نزدیک به ۵۵ میلیون تن ظرفیت فولاد تعریف کردیم و به تناسب آن هم باید مواد اولیه فراهم کنیم.