

بنظر می رسد که مردم علاوه بر نگرانی بابت تورم ، گرانی، افزایش بیکاری حالا باید دلواپس کمتر شدن ارتباط مالی و سیاسی با جهان باشند. با توجه به برنامههای اعلام شده تیم اقتصادی دولت رئیسی ظاهرا یکی از طرحهای مدنظرشان تلاش برای حذف دلار از مبادلات ایران با جهان است که از آن به عنوان ممانعت از وابسته شدن اقتصاد کشور به دلار نام می برند. عدم وابستگی اقتصاد کشورمان به دلار بخودی خود اتفاق بدی نیست و چه بسا در همه کشورهای جهان، حتی نزدیک ترین شرکای تجاری ایالات متحده آمریکا نیز این سیاست دنبال می شود.
اما نکته ای که ایجاد نگرانی می کند اضافه شدن افرادی به تیم اقتصادی دولت جدید است که از مخالفان سرسخت fatf و باز شدن راه ارتباطات مالی با جهان هستند. اخیرا حتی اظهارا معاون اول رئیسی درباره مذاکرات هم نگرانی ایجاد کرده. خاندوزی وزیر پیشنهادی دولت جدید نیز اخیرا در برنامههای اولویت دار خود برای وزارت اقتصاد ۱۰ محور را مورد تاکید قرار داده است که یکی از آن ها حذف دلار از مبادلات ارزی ایران است. دیگاهی که اولین بار در آستانه تنظیم برنامه ششم توسعه و در جایگاه استاد اقتصاد دانشگاه علامهطباطبایی تهران، از آن حرف زد و با مخالفت بسیاری از کارشناسان اقتصادی رو برو گشت.
چهارشنبه ۳ شهریور ماه احسان خاندوزی با ۲۵۴ رای به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی از مجلس رای اعتماد گرفت. حال باید منتظر ماند و دید که خاندوزی که از فردا اولین روز کاری خود را به عنوان وزریر اقتصاد دولت ابراهیم رئیسی آغار می کند در مسند وزارت اقتصاد تا کجا پای اظهاراتش در قامت استادی دانشگاه یا نمایندگی مجلس میماند؟ به نظر میرسد مردم امکان عادی شدن روابط اقتصادی با جهان را کمتر از همیشه ارزیابی میکنند و بیش از پیش نگران وضعیت اقتصاد کشور تحت تاثیر تفکر تیم اقتصادی جدید و طرح حذف دلار به قول خودشان «ستیزهجویانه» با دنیا هستند.