

هنگام ساخت و ساز لازم است با توجه به شرایط اقتصادی جامعه مانند قیمت دلار ، قیمت مصالح ساختمانی مثل قیمت آهن، قیمت میلگرد و قدرت خریدار زمان مناسب را انتخاب کنید و تمام جوانب را به درستی بررسی کرده و در زمان مناسب بهترین انتخاب را داشته باشید. در واقع باید تمام هزینههای لازم در مسیر ساخت و ساز را در نظر بگیرید تا در نصفه راه دچار مشکل نشوید.برای پیش بینی درست هزینه های عمرانی نیاز است که دورنمای درستی را از وضعیت دلار و مصالح ساختمانی و عوامل تاثیرگذار بر روی آن داشته باشید.
قیمت کنونی دلار:
در شرایط کنونی کشور قیمت دلار فعلا دارای ثبات نسبی می باشد ولی با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور نمی توان بطور قطع در مورد قیمت دلار نتیجه گیری کرد نکته ای که باید به عنوان سرمایه گذار در بازار مسکن به آن توجه داشته باشید تاثیر نوسان دلار بر مصالح ساختمانی است . درواقع بالا رفتن قیمت دلار، افرایش قیمت مصالح ساختمانی را در پی خواهد داشت که این موضوع منجر به افزایش قیمت تمام شده ساختمان خواهد شد. بنابراین اگر قیمت دلار ثابت باشد شما میتوانید با یک برنامهریزی مشخص کار ساخت و ساز را انجام دهید و در زمان مناسب ساختمان را به فروش برسانید.
قیمت آهن و میلگرد:
برخی از کسبوکارها مانند ساختمانسازی متاثر از قیمت میلگرد و قیمت آهن است، در نتیجه عدم ثبات در قیمت دلار، تغییرات در قیمت مصالح ساختمانی را در پی دارد. به عقیده کارشناسان و صاحبنظران در حوزه اقتصاد با توجه به افزایش تقاضا در بازارهای جهانی همزمان با کاهش تبعات ویروس کرونا و همینطور عوامل تاثیرگذار بر قیمت آهن و میلگرد در سال ۱۴۰۰ میتوان انتظار افزایش قیمت را داشت. به عنوان مثال با واکیسناسیون همگانی و کاهش ویروس کرونا، ساخت و ساز افزایش مییابد و در نتیجه قیمت مصالح بالا میرود. از طرفی دیگر افزایش قیمت دلار یکی دیگر از عوامل مهمی است که در افزایش قیمت آهن تاثیرگذار است.
عوامل تاثیرگذار در قیمت آهن و میلگرد:
در ادامه به چند مورد از عوامل مهم و تاثیرگذار در پیشبینی قیمت میلگرد و آهن اشاره خواهیم کرد:
• قیمت دلار دولتی و بازار آزاد: افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت آهن و میلگرد را در پی خواهد داشت.
• قیمت در سال ۱۳۹۹: از موارد مهم در پیشبینی قیمت آهن و میلگرد، تجزیه و تحلیل قیمت آهن در سال گذشته است.
• عوامل خارجی و بازار جهانی : رویدادهای غیرمنتظره مانند کرونا میتوانند بر روی قیمت آهن در بازار جهانی تاثیرگذار باشند. در آغار همه گیری ویروس کرونا ساخت و سازها در تمام نقاط جهان به شدت کاهش پیدا کرد و قیمت مصالح نیز کاهشی شد. برعکس با واکسیناسیون همگانی مجددا قیمت مصالح بالا میرود چرا که افراد مجدد شروع به ساخت و ساز میکنند.
• عوامل داخلی که روی قیمت آهن و قیمت میلگرد تاثیر می گذارند: عوامل داخلی مانند انتخابات نیز تاثیر خودش را خواهد داشت چرا که مسائل سیاسی تغییرات مستقیمی روی قیمت ها دارد.
• عوارض و مالیات تعیین شده برای موارد اولیه: عوارض و مالیات تعیین شده برای محصولات فولادی از دیگر عوامل تاثیرگذار در قیمت آهن و قیمت میلگرد است.
• بودجه اختصاص یافته به بخش عمرانی: بودجهی اختصاصیافته به بخش عمرانی نقش تعیینکنندهای در قیمت آهن و میلگرد دارد. چند سال است که سهم بودجه عمرانی از بودجه مصرفی کشور کم شده و این موضوع نشاندهنده این است که افزایش تقاضا برای طرحهای دولتی در سال پیش رو وجود ندارد.
• میزان عرضه و تقاضا: قیمت دلار و آهن با توجه به میزان عرضه و تقاضا تغییر میکند. در واقع با افزایش تقاضا و شروع ساخت و ساز، قیمت آهن و میلگرد بالا میرود و با کاهش تقاضا، قیمت کاهش مییابد.
• شرایط جوی و نوسانات فصلی کشور: نوسانات فصلی یکی فاکتورهای تاثیرگذار در قیمت آهن است. به بیانی دیگر در فصل بهار ساخت و ساز رونق بیشتری دارد ولی در فصل زمستان به دلیل هوای سرد ساخت و ساز کمتر شده و تقاضا کاهش مییابد.
تغییر در عوامل گفته شده میتواند بر افزایش یا کاهش قیمت آهن و قیمت میلگرد تاثیر بهسزایی داشته باشد. بنابراین دقت داشته باشید که اصلیترین مسئله در ساخت و ساز، هزینههای آن است که باید قبل از شروع پروژه به دقت بررسی شود.