

با شیوع و همه گیری ویروس کرونا در اواخر سال ۱۳۹۸ و ادامه آن بسیاری از کسب و کارها دچار زیان و ضرر فراوان شدند . بر طبق آمار بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول این بیماری تاثیر منفی حیرتآوری بر شاخصهای اقتصادی و بهخصوص آمار اشتغال حتی در توسعهیافتهترین کشورهای دنیا داشته که در این بین کشورهای در حال توسعه فشار بیشتری را تحمل کردهاند. اقتصاد ایران در کنار تاثیر مخرب همه گیری کرونا بر اقتصاد ، درگیر تحریم های آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی نیز می باشد که شرایط را پیچیده تر و سخت تر می نماید.
یکی از تاثیرات بحران جهانی کرونا و تحریم افزایش نرخ بیکاری و کند شدن روند اشتغال زایی می تواند باشد مشکلی که اقتصاد کشورمان نیز با آن دست به گریبان است . بر طبق آمارها اپیدمی کرونا، تحریم و تنشهای سیاسی و اقتصادی حاکم بر کسب و کار تا اواسط سال ۱۳۹۹ نرخ مشارکت اقتصادی را نزدیک به ۴ درصد کاهش داده و تعداد کل نیروی شاغل در بازار کار ایران را به نزدیک ۲۵ میلیون نفر تنزل داده است.
در این شرایط بسیاری از واحد ها و کارخانه های صنعتی برای اینکه بتوانند به حیات خود ادامه دهند مجبور به تعدیل نیروی کار و یا کاهش تولید شده اند ولی خوشبختانه در این بین تعدادی از کارخانه جات صنعتی توانسته اند بر خلاف شرایط موجود علاوه بر بالا بردن میزان تولید ، تعداد نیروی کار را افزایش دهند. در ادامه به معرفی یکی از ار موفق ترین واحد های صنعتی کشور می پردازیم.
گروه صنعتی انتخاب:

گروه صنعتی انتخاب
گروه صنعتی انتخاب فعالیت خود را از سال ۱۳۶۷ با ورود به عرصه صنعت لوازم خانگی آغاز کرده است. این گروه در حال حاضر متشکل از هلدینگهای: “ لوازم خانگی، نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع فولاد، ساختمان و گردشگری و بازرگانی و بنیاد خیریه آلا” بوده و به عنوان یکی از بزرگ ترین مجموعههای اقتصادی، اجتماعی بخش خصوصی در کشور ایران فعالیت می کند.
هلدینگ تولیدی-صنعتی گروه با در اختیار داشتن کامل ترین محصولات در سبد مصرفی خانوار به عنوان مطرح ترین و بزرگترین تولید کننده لوازم خانگی ملی در ایران شناخته شده و با چند برابر فاصله نسبت به رقبای خود پیشتاز است. مجموعه تولیدات گروه صنعتی انتخاب با برندهای اسنوا، دوو الکترونیک، تکنوگاز از مطرح ترین محصولات لوازم خانگی بازار ایران بوده است.
بر طبق گزارش ها در طی ۲ سال گذشته میزان اشتغال گروه صنعتی انتخاب نه تنها کاهش نیافته بلکه بیش از ۵ برابر هم افزایش داشته است. به بیان دیگر در مدت ۲۷ ماه؛ یعنی از مهر ۱۳۹۸ تا دیماه ۱۴۰۰، تعداد افراد شاغل در این گروه صنعتی از ۲ هزار و پانصد نفر در سال ۱۳۹۸ به ۱۲ هزار و ۶۰۰ نفر در دیماه ۱۴۰۰ رسیده است. این افزایش ۵۱۲ درصدی شاغلان یک گروه صنعتی در کمتر از ۳۰ ماه زمانی بیشتر معنادار و برجسته میشود که بدانیم این اتفاق در شدیدترن تحریمها و همچنین در دوران شدتگرفتن بیکاری در دنیا براثر یک همهگیری رخ داده است.
گروه صنعتی انتخاب با دارا بودن ۱۰ کارخانه تولیدی با مساحت بیش از یک میلیون متر مربع و پیشرفه ترین ماشین آلات در خطوط تولیدی خود یکی از قطب های صنعتی ایران به شمار رفته و با بومی سازی دانش و فناوری تولید لوازم خانگی، احداث مجتمع های بزرگ تحقیقاتی در جنوب شرق آسیا و همچنین اروپای غربی نام خود را در ردیف بزرگترین و پیشرفته ترین تولید کنندگان لوازم خانگی، مطرح کرده است.